Protestantse Kerk

Protestantse Kerk is een Kerk gelegen aan Oerdijk 228 in Okkenbroek.

Meer informatie over Protestantse Kerk in Okkenbroek

De kerk van Okkenbroek is in 1904 gebouwd in Neo-Renaissance stijl. De kerk staat op een kunstmatige bult in het kern van het dorp Okkenbroek. Het dorp groeide halverwege de 19e eeuw uit tot een klein dorp dankzij grootgrondbezitter Adam IJssel de Schepper. Hij bouwde een kerk, een smederij en een molen. Uiteindelijk duurde het meer dan 50 jaar voordat de kerk en pastorie werden gebouwd. De kerk is een hallenkerk met een zadeldak en grijze pannen. Het is een forse zaalkerk met aan beide zijden een dwarskap. De kerk is gerestaureerd en sindsdien een Rijksmonument. De stichting Vrienden van de kerk zet zich in voor het behoud van de kerk.

Wil je weten wat Protestantse Kerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Protestantse Kerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Protestantse Kerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Protestantse Kerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Deventer. Opzoek naar Protestantse Kerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Protestantse Kerk

Bezoekers bekeken ook