Go Ahead Eagles kampioenspenning uit 1932/1933 onder de hamer Goudwisselkantoor veilt unieke penning van laatste Nederlands Kampioenschap

Klaaswaal, 28 maart 2024 - Goudwisselkantoor veilt op woensdag 10 april een bijzondere kampioenspenning van het laatste kampioenschap van Go Ahead Eagles. Deze gouden penning werd aangeboden door de supporters van de club in het jaar dat ook de supportersvereniging werd opgericht. Deze veiling vindt plaats in het Fletcher Hotel-Restaurant bij Rotterdam The Hague Airport. Liefhebbers kunnen ook online meebieden op deze unieke penning.

kampioenspenning-GAE-1

Met de legendarische Leo Halle in het doel en spelers als Jan en Theo de Kreek, Willy Eysink en Roelof de Vries wordt er begin jaren ’30 in Deventer uitstekend voetbal gespeeld. Als in 1933 Go Ahead Eagles na 18 wedstrijden kampioen wordt in de Eerste Klasse Oost, volgt een kampioenscompetitie tussen de 5 regiowinnaars in Nederland. Met slechts één punt verschil op Feijenoord kroont Go Ahead Eagles zich voor het laatst tot landskampioen van Nederland. Ter ere van het kampioenschap 1932/1933 laten de supporters van de club uit Deventer een speciale kampioenspenning slaan. In hetzelfde jaar wordt ook de supportersvereniging van Go Ahead Eagles opgericht.

kampioenspenning-GAE-2

Veiling van Goudwisselkantoor

kampioenspenning-GAE-3

Goudwisselkantoor organiseert op woensdag 10 en donderdag 11 april een veiling waarbij ruim 1.300 kavels aan munten, penningen en bankbiljetten onder de hamer gaan. Verzamelaars in binnen- en buitenland bieden mee op gewilde verzamelaarsobjecten. Het openingsbod van de gouden kampioenspenning, kavel 265, is € 180,-. Op de website veiling.goudwisselkantoor.nl kan er inmiddels al worden geboden op deze bijzonder penning. Op maandag 8 en dinsdag 9 april kunnen verzamelaars tijdens de kijkdagen in het Fletcher Hotel-Restaurant alle kavels van dichtbij bekijken. Bieden kan zowel in de zaal als online.

Lees het volledige artikel bij Goudwisselkantoor.

Laat dit artikel viral gaan in Deventer, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deDeventergids.nl
Redactie deDeventergids.nl

Nieuws door Goudwisselkantoor. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Go Ahead Eagles kampioenspenning uit 1932/1933 onder de hamer Goudwisselkantoor veilt unieke penning van laatste Nederlands Kampioenschap

Gerelateerde berichten