De beste plekken om te parkeren Deventer

Parkeren Deventer is iets wat je op verschillende plekken kunt doen. Parkeren lijkt vaak erg duur, maar dit hoeft helemaal niet nodig te zijn. Parkeren Deventer centrum kan ook gedaan worden zonder hier al te veel geld aan kwijt te zijn. Gemiddeld ben je zo’n 2 euro per uur kwijt als je in Deventer wilt parkeren, maar er zijn ook mogelijkheden om gratis te parkeren. 

Deventer heeft vooral parkeergarages ter beschikking, die uiteraard niet gratis zijn. Om te weten dat je niet te veel geld kwijt bent, is het handig om te weten op welke plekken je allemaal kunt parkeren in Deventer. Vooral het parkeren centrum Deventer kan lastig zijn als je niet waar je moet zoeken. 

Waar kun je parkeren in Deventer?

In Deventer zijn verschillende opties om te parkeren. Meestal is de makkelijkste plek om te parkeren een parkeergarage. Deze zijn verspreid door Deventer en maken het parkeren in en rondom het centrum een stuk makkelijker. Naast een centrumgarage Deventer kun je ook kiezen voor parkeren langs de straat. 

Als je wilt parkeren langs de straat, heb je in Deventer te maken met een vaste prijs. Je betaalt 25 euro voor een hele dag parkeren. Daarbij maakt het niet uit hoe laat je op een parkeerplaats gaat staan. Deze plekken zijn vaak snel bezet, dus de makkelijkste optie is een parkeergarage. 

Als je het niet erg vindt om een eindje te lopen, is het ook mogelijk om gratis parkeren Deventer te kiezen. Dit is alleen mogelijk als je buiten het centrum parkeert. In totaal zijn er drie plekken waar je gratis kunt parkeren in de buurt van het centrum van Deventer.

Parkeergarages in Deventer

In totaal zijn er vijf parkeergarages in Deventer centrum waar je terecht kunt voor een parkeerplaats. We hebben de opties op volgorde gezet van dichtst bij het centrum tot het verst weg. Hieronder staan alle mogelijkheden die je hebt:

P1 Centrumgarage

De eerste optie is de Centrumgarage. Deze garage staat ook wel bekend als de garage achter de HEMA. Deze parkeerplaats bevindt zich zo’n 150 meter van het station. Als je met de trein of de bus wilt gaan, is het een makkelijke optie. Daarnaast is de garage centraal gelegen, waardoor je makkelijk in het centrum komt. 

Het adres van de Centrumgarage is Op de Keizer 1. Deze garage is 24/7 geopend en je betaalt er overdag 1 euro per uur voor met een maximum van 10 euro per dag. 

P2 Parkeergarage Brink

De tweede optie is parkeergarage Brink. Deze parkeergarage is iets duurder dan de Centrumgarage, maar is ook erg centraal gelegen. Het adres van de garage is Emmastraat 7411. Ook deze garage is 24/7 geopend en je betaalt een tarief van 1,88 euro per uur met een maximum van 10 euro. 

P3 Parkeergarage Stationsplein

De derde optie is parkeergarage Stationsplein. Deze parkeergarage ligt centraal en naast het station, waardoor het makkelijk is om het openbaar vervoer te gebruiken. Dit is de beste optie voor parkeren station Deventer. Het adres van de garage is Stationsplein 1. De garage is 24/7 open met een tarief van 1,88 euro per uur met een maximum van 10 euro per dag. 

P4 Parkeergarage De Bordeel

De vierde optie is parkeergarage De Bordeel. Het adres van deze garage is Boreelplein 45 met de ingang aan de Kazernestraat. Het is mogelijk om van 7:00 tot 00:00 in te rijden. Uitrijden kan 24/7. Je betaalt voor deze garage 2,22 euro per uur met een maximum van 10 euro per dag. 

P5 Parkeergarage Stadspoort

De vijfde optie is de parkeergarage Stadspoort. Deze garage heeft twee ingangen. De eerste is te vinden aan de Binnensingel en de tweede aan de T.G. Gibsonstraat. De parkeergarage is 24/7 open voor een tarief van 1,88 euro per uur met een maximum van 10 euro per dag. 

Gratis parkeren in Deventer

Deventer parkeren is niet alleen mogelijk in parkeergarages, want er zijn ook een aantal gratis opties. In de buurt van het centrum heb je drie opties. De eerste ligt achter het Saxion. De eerste twee parkeergarages van het Saxion zijn afgesloten met een slagboom, maar de derde is vrij parkeren. Op zaterdag en zondag zijn de eerste twee parkeerplaatsen van het Saxion ook vrij te gebruiken. 

Als je iets verder wilt lopen, kun je ook kiezen voor parkeren aan de middelberm van de Ceintuurbaan. Met 20 minuten lopen kun je al op De Brink zijn. De laatste optie voor parkeren in Deventer is De Worp. Ondanks dat je hier gratis kunt parkeren, moet je wel Het Pontje betalen om over de IJssel te komen. Gelukkig is dit één van de bezienswaardigheden van Deventer die je niet wilt missen. 

Dit artikel delen

Deventer Gezellig op de Veluwe

Deventer is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Deventer. Op deDeventergids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deDeventergids? Neem dan contact met ons op.