Dit kun je verwachten van het station Deventer

Het station Deventer is niet te missen als je naar Deventer wilt gaan. Deventer is erg makkelijk te bereiken met de trein. Vandaar is het ook handig om te weten wat je kunt verwachten van Deventer Centraal Station. Deventer is één van de oudste steden van Nederland, wat ook goed te zien is aan het station Deventer. 

Wat kun je verwachten van station Deventer?

Het NS station Deventer is een prachtig gebouw dat uit 1914 komt. Het is één van de weinige 20ste eeuw dat nog zo mooi is gebleven. Het station wordt inmiddels gerenoveerd, maar het oude station wordt volledig intact gehouden. Je kunt dus wel wat werkzaamheden station Deventer verwachten, maar laat dit je niet tegenhouden. 

Deventer station heeft een ideale ligging ten opzichte van het centrum. Het station ligt op 10 minuten lopen vanaf De Brink. Het adres van Deventer station is Stationsplein 5. Vanuit Deventer is het erg makkelijk om het station te bereiken. Als je een bezoekje aan Deventer wilt brengen, is het openbaar vervoer ideaal om te benutten. 

Als je vanuit Deventer het openbaar vervoer wilt gebruiken, kun je je fiets of auto hier kwijt. Er is een fietsenstalling station Deventer te vinden, waardoor je makkelijk je fiets kwijt kan. Daarnaast is er op het stationsplein een parkeergarage station Deventer te vinden. Hierdoor kun je ook je auto makkelijk kwijt.

Voorzieningen Deventer station

Deventer station heeft ook verschillende voorzieningen waar je gebruik van kunt maken. Er zijn zes winkels en restaurants te vinden waar je gebruik van kunt maken:

 • AKO
 • Cafetaria Plaza
 • AH to go
 • IJZenSO
 • Kiosk
 • SushiPoint

Daarnaast zijn er nog een aantal andere voorzieningen waar je gebruik van kunt maken:

 • Bagagekluisjes
 • OV-fietsservice
 • Greenwheels
 • Pasfotostudio
 • Watertappunt

Ook voor minder-validen is het mogelijk om gebruik te maken van station Deventer. Het station heeft een lift om je naar het perron te brengen en er zijn speciale toiletten voor minder-validen. 

Toegankelijkheid station Deventer

Het station Deventer is een toegankelijke plek om je reis te beginnen. Deventer is een centrale locatie in Nederland. Als je naar het oosten reist, is de kans groot dat je langs station Deventer komt. Aangezien het een centrale locatie is, is Deventer een makkelijke locatie om te bereiken met de trein. Als je Deventer wilt bezoeken, is het openbaar vervoer een goede optie om voor te kiezen. 

Ook als je vanuit Deventer naar een andere stad wilt reizen, is dit erg makkelijk. Vanuit Deventer is het mogelijk om direct door te reizen naar Apeldoorn, Zwolle, Almelo, Zutphen, Roosendaal, Den Haag, Enschede en Amsterdam. Afhankelijk van de tussenstoppen kun je ook naar andere steden en dorpen reizen met de trein. 

Dit artikel delen

Deventer Gezellig op de Veluwe

Deventer is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Deventer. Op deDeventergids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deDeventergids? Neem dan contact met ons op.