In de horeca zijn er in de afgelopen jaren veel ontwikkelingen geweest. Ondernemers kunnen nu gebruik maken van diverse technologieën die zorgen voor meer efficiëntie, snelheid en kwaliteit. Je wilt gewoon een goed restaurant runnen en dat betekent dat je wilt zorgen voor een efficiënte werkwijze. Dit is prettig voor je personeel en zeker ook voor de gasten van je restaurant. Wij geven je inzicht in diverse opties om te zorgen voor meer efficiëntie in je restaurant.
Gebruik maken van een horeca kassasysteem
Een standaard kassa moet vaak nog volledig handmatig worden bediend. In de afgelopen jaren is er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van de standaard kassa. Tegenwoordig kun je gebruik maken van complete kassasystemen met tal van extra functies. Met een goede horeca kassa zorg je makkelijk voor meer efficiëntie. Bestellingen kunnen beter en sneller worden verwerkt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het systeem te koppelen met diverse andere zaken die de efficiëntie verhogen, zoals handhelds voor bedienend personeel.
Een professioneel reserveringssysteem
Je wilt natuurlijk voorkomen dat je tafels te kort hebt voor de gasten die je verwacht in je restaurant. Daarnaast wil je ook voorkomen dat tafels gereserveerd zijn voor gasten die uiteindelijk niet op komen dagen. Een professioneel reserveringssysteem, zoals dat van booq Solutions, zorgt ervoor dat je makkelijk op drukke momenten in kunt spelen. Je kunt alles overzichtelijk houden en goed plannen. Zo voorkom je dat je gasten teleur moet stellen. Met een goed reserveringssysteem kun je gasten ook een automatische herinnering aan hun reservering sturen. Dit verkleint de kans dat ze niet op komen dagen.
Digitaliseer je menukaart
De menukaart kan tegenwoordig goed worden gedigitaliseerd, waardoor je alles sneller en efficiënter kunt laten verlopen. Met een digitale menukaart, bijvoorbeeld met QR-codes, kun je ervoor zorgen dat gasten zelf hun bestellingen kunnen plaatsen. Dit zorgt voor de gasten voor een moderne en unieke ervaring. Aan de andere kant verlaagt het de druk op bedienend personeel. Zij hoeven geen bestellingen meer op te nemen, maar kunnen zich volledig richten op het serveren van de bestellingen van de gasten. Zo wordt er veel tijd bespaard. Het kan wel belangrijk zijn om ook rekening te houden met de wat oudere gasten die niet heel bekend zijn met dit soort oplossingen.
Automatiseer je voorraadbeheer om tekorten te voorkomen
Tekorten zorgen voor problemen in de keuken en voor teleurstellingen onder de gasten. Als horecaondernemer wil je dit natuurlijk voorkomen. Toch kan het best een uitdaging zijn om de voorraden exact bij te houden, zeker als het lekker druk is in je restaurant. Het is dan een goede optie om je voorraadbeheer te optimaliseren. Hier wordt de keuken een stuk efficiënter van en je kunt goed voorkomen dat je ‘nee’ moet verkopen aan je gasten. Met een geautomatiseerd systeem voor de voorraden worden producten automatisch besteld wanneer de voorraad klein wordt. Dit voorkomt niet alleen dat je met tekorten te maken krijgt, maar het voorkomt ook verspilling.