Penninckshoek Kerk

Penninckshoek Kerk is een Gebedshuis gelegen aan Brink 89 in Deventer.

Meer informatie over Penninckshoek Kerk in Deventer

Reliwiki is de belangrijkste database van religieus erfgoed en wordt mede mogelijk gemaakt door BOEi, Donatus Verzekeringen en St. Vrienden van BOEi. Het nieuws gaat over het herbestemmen van kerken en het belang van het unieke karakter van deze gebouwen. In Deventer staat de Doopsgezinde Kerk op Brink 89. Dit kerkgebouw, zonder toren, is vrijwel geheel ingebouwd binnen een woonblok. Het is gebouwd in 1597 en heeft een neorenaissancestijl. Het interieur heeft gevatte vensters, Toscaanse muurzuilen en een houten overkapping. Het gebouw heeft een authentieke inventaris in neorenaissancestijl, waaronder een preekstoel, orgelkas en smeedijzeren kronen. Het orgel is in 1894 gemaakt door de firma M.Maarschalkerweerd en is in 2000 gerestaureerd door de firma Gebr. Reil uit Heerde.

Wil je weten wat Penninckshoek Kerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Penninckshoek Kerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Penninckshoek Kerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Penninckshoek Kerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Deventer. Opzoek naar Penninckshoek Kerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Penninckshoek Kerk

Bezoekers bekeken ook