Horecazaken zijn er tegenwoordig in tal van varianten. Er zijn horecazaken die alles nog heel traditioneel aanpakken en waarbij menselijkheid echt voorop staat. Er zijn ook horecazaken die vrijwel alles automatiseren, waardoor gasten niet of nauwelijks in contact komen met personeel. Sommige mensen vinden dit geweldig, anderen vinden dat de gastvrijheid verloren gaat. Wil jij voor jouw horecazaak de gastvrijheid en persoonlijk contact behouden, maar wil je wel profiteren van meer efficiëntie met de juiste technologieën? Wij geven je inzicht in een aantal goede oplossingen.
Een modern kassasysteem aanschaffen
Er is tegenwoordig veel mogelijk als het gaat om kassasystemen. Voor een moderne horecazaak is het prettig om een kassasysteem te gebruiken dat meerdere functies en mogelijkheden biedt. Hierbij kun je denken aan een kassasysteem dat niet alleen voor snelle betalingen zorgt, maar ook voor dagelijkse rapportages, klantinformatie en opties voor voorraadbeheer. Contactloze betalingen zijn mogelijk en elke vorm van betaling kan snel worden verwerkt. Dit is prettig voor jou én voor je gasten.
Voorzie je bedienend personeel van handhelds
Gaan jouw medewerkers nog met pen en papier langs de tafels? Dit is een heel persoonlijke manier van service verlenen. Het is goed voor te stellen dat je dit persoonlijk contact aan de tafel wilt behouden. Toch worden er vaak foutjes gemaakt met het op deze wijze opnemen van bestellingen. Dit kan weer zorgen voor teleurstellingen onder gasten. Je lost dit makkelijk op door je bedienend personeel te voorzien van handhelds, zoals van Eijsink. Het persoonlijke contact blijft, maar de manier waarop bestellingen worden opgenomen en doorgegeven aan de keuken verbetert aanzienlijk.
Kosten besparen door voorraadbeheer te automatiseren
Je kunt zeker wel automatiseren zonder dat je het persoonlijke contact met je gasten verliest. Zo is het een goed idee om je voorraadbeheer te automatiseren. Een systeem voor voorraadbeheer zorgt ervoor dat alle voorraden op een juist niveau blijven. Wordt een voorraad kleiner, dan kan het systeem automatisch een bestelling plaatsen. Hierdoor krijg je niet meer met tekorten te maken. Het systeem kan ook houdbaarheidsdata bijhouden. Dreigt er iets over de datum te raken? Dan heb je tijdig de mogelijkheid om deze voorraad op te maken door het bijvoorbeeld met een korting aan te bieden of te promoten. Zo wordt verspilling voorkomen en bespaar je kosten.
Systemen voor een goede planning
Je kunt in je horecazaak gebruik maken van diverse oplossingen op het gebied van planning. Op de eerste plaats kun je een reserveringssysteem gebruiken voor een goede tafelplanning. Hiermee kun je voorkomen dat je tafels te kort komt en gasten teleur moet stellen. Je kunt ook voorkomen dat gasten juist niet op het gereserveerde moment komen opdagen. Een ander handig systeem is de personeelsplanner. Veel horecazaken hebben te maken met personeelstekorten. Een personeelsplanner helpt je om de werkroosters slim in te delen, waarbij uiteraard ook rekening kan worden gehouden met aangevraagde verlofperioden, vakanties en losse vrije dagen.