Kleding houden

Zo houd je je kleding van betere kwaliteit

Picture of Rosi
Rosi

Ik ben Rosi, een gepassioneerde schrijver met een brede interesse in verschillende onderwerpen. Van sociale kwesties tot persoonlijke verhalen en actuele trends, ik geniet ervan om mijn gedachten en ideeën op papier te zetten. Schrijven biedt me de kans om mijn nieuwsgierigheid te voeden en tegelijkertijd lezers te inspireren en te informeren. Mijn stijl kenmerkt zich door een heldere, toegankelijke toon, waarbij ik streef naar diepgang zonder de connectie met de lezer te verliezen. Buiten het schrijven blijf ik mezelf uitdagen door te leren, te reizen en nieuwe ervaringen op te doen die mijn werk verrijken en mijn blik verbreden.

Wanneer je kleding van goede kwaliteit koopt, dan wil je ook zeker zijn dat deze kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft. Je kunt dan meerdere dingen doen, zoals je kleding wassen met UV wash en het gebruik van de droger zo veel mogelijk beperken. Wat kun je nu echt allemaal doen om je kleding van betere kwaliteit te houden? Wij geven je een paar slimme tips.

Kleding houden1

Voorkom slijtage door te wassen op lage temperatuur

In bepaalde gevallen is het gewoon nodig om je kleding op een wat hogere temperatuur te wassen. Toch is het voor de kwaliteit van je kleding beter om dit zo min mogelijk te doen. Heet wassen zorgt voor een snellere slijtage van je kleding. Veel mensen kiezen bewust voor duurzame kleding en hebben daarmee de intentie om de kleding ook zo lang mogelijk mee te laten gaan. Wassen op een lage temperatuur helpt hier zeker bij. Kleding die op lage temperaturen wordt gewassen en niet in de droger wordt gestopt kan zelfs jaren langer meegaan.

Bescherm kleding tegen vervaging door de zon

De zon heeft een slecht effect op de kwaliteit van kleding. Dit geldt overigens niet alleen voor kleding, maar ook voor andere textielproducten. Denk maar eens aan gordijnen die ineens verkleuren. Dit komt door de schadelijke straling van de zon. Deze straling vervaagt je kleding en laat de kwaliteit snel afnemen. Dit proces kun je stoppen door te wassen met UV-wash van UV-Stop.com. Hierdoor wordt je kleding beschermd tegen de schadelijke effecten van zonnestralen, waardoor de kwaliteit veel beter behouden blijft.

Sla je kleding goed op als je het niet draagt

Zeker als je beperkte ruimte in je kledingkast hebt, zal je ervoor kiezen om enkel je seizoenskleding in de kast te hangen. Zomerkleding doe je in de winter bijvoorbeeld naar zolder of naar een andere plek om de kleding te bewaren tot de zomer weer aanbreekt. Dit kan natuurlijk makkelijk. Wel is het belangrijk voor de kwaliteit van je kleding om het op de juiste wijze op te slaan. Het best maak je gebruik van ademende kledinghoezen of opbergdozen die voorkomen dat stof en motten in de buurt van je kleding kunnen komen. Bewaar je kleding in een droge en koele ruimte. Zo voorkom je het risico op schimmelvorming en het verlies van vorm.

Voorkom overmatig wassen van kleding

Heb je een kledingstuk maar een dag of zelfs een halve dag aan gehad en heb je niets intensiefs gedaan? Als je kleding nog schoon is, dan hoef je het niet direct te wassen. Je kunt het makkelijk nog een dag dragen. Natuurlijk wil je dat je kleding lekker fris is. Je kunt het dan ook gewoon even in de buitenlucht hangen in plaats van het te wassen. Het ruikt dan weer fris en je voorkomt overmatig wassen van kledingstukken. Hoe minder je de kleding wast, hoe hoger de kwaliteit blijft.

Dit artikel delen

Deventer Gezellig op de Veluwe

Deventer is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Deventer. Op deDeventergids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deDeventergids? Neem dan contact met ons op.