Deze vloeren zijn het makkelijkst schoon te houden

Bij het kiezen van een nieuwe vloer let je natuurlijk op meerdere zaken. Je wilt op de eerste plaats dat de vloer mooi bij je interieur past. Daarnaast wil je dat de vloer lang mooi blijft en dat deze niet snel beschadigt. Je wilt zeker weten dat de vloer niet al binnen een paar jaar weer vervangen moet worden. Dan is er ook nog de onderhoudsvriendelijkheid. Het is niet prettig om de vloer eindeloos te moeten poetsen om deze schoon te krijgen en te houden. Tegenwoordig wordt er steeds sterker gekeken naar de onderhoudsvriendelijkheid. Welke vloeren zijn nu het makkelijkst schoon te houden? Wij geven je een overzicht.

PVC vloeren voor een optimaal gemak

Tegenwoordig zijn PVC vloeren heel populair en dit heeft zeker ook te maken met de onderhoudsvriendelijkheid. Deze vloeren zijn te verkrijgen in tal van designs en kleuren. Zo kun je visgraat PVC leggen, maar je kunt ook kiezen voor een effen look of juist de uitstraling van parket of laminaat. Vrijwel alles is mogelijk. PVC vloeren zijn bestand tegen vlekken, vuil en water. Wordt er iets op gemorst? Met een doekje veeg je het makkelijk en snel weg zonder dat er direct vlekken worden veroorzaakt. Regelmatig vegen en af en toe even dweilen is voldoende om een PVC vloer mooi schoon te houden.

Vinyl vloeren zijn optimaal waterafstotend

Voorheen kwamen de vinyl vloeren heel veel voor. De laatste jaren hebben we deze vloeren uit de trends zien verdwijnen. Dat betekent zeker niet dat deze vloeren er niet meer zijn. Integendeel. Je hebt een ruime keuze. Een vinyl vloer kun je, net als een PVC vloer, ook makkelijk leggen in de keuken. Zeker in de keuken bestaat een hoger risico op het morsen van vloeistoffen. Met vinyl is dit geen enkel probleem. Het materiaal is namelijk waterafstotend. Vinyl vloeren zijn eenvoudig schoon te houden met een stofzuiger en af en toe een dweil. Je hebt vaak voldoende aan het gebruik van een mild schoonmaakmiddel. Deze vloeren zijn in tal van stijlen en kleuren te verkrijgen. 

Tegelvloeren gaan jarenlang mee

Plavuizen waren in vroegere tijden heel populair en eigenlijk alleen weggelegd voor mensen die een groter budget beschikbaar hadden. Wil je in deze tijd kiezen voor een tegelvloer, dan heb je meer keuze dan enkel plavuizen. Tegelvloeren zijn er in veel kleuren en stijlen, maar ook in tal van formaten en vormen. Hierdoor kun je er alle kanten mee op. Kies voor natuursteen of bijvoorbeeld voor keramische tegels. Met een dweilbeurt zijn de tegels weer perfect schoon. Uiteraard zijn tegels ook een mooie keuze voor in de vochtige ruimten in huis.

Gietvloeren voor gemak zonder naden

Het zijn vaak de naden in de vloer die ervoor zorgen dat vuil zich kan gaan ophopen. Dit kleine vuil is er bijzonder lastig uit te krijgen. Hier heb je geen last van als je een gietvloer hebt. Deze vloeren hebben namelijk geen naden. Ze worden letterlijk in de ruimte gegoten, waardoor ze de vloer helemaal tot aan de muren opvullen. Gietvloeren behoren tot de meest onderhoudsvriendelijke vloeren op dit moment, zeker voor in moderne interieurs.

Picture of Rosi
Rosi

Ik ben Rosi, een gepassioneerde schrijver met een brede interesse in verschillende onderwerpen. Van sociale kwesties tot persoonlijke verhalen en actuele trends, ik geniet ervan om mijn gedachten en ideeën op papier te zetten. Schrijven biedt me de kans om mijn nieuwsgierigheid te voeden en tegelijkertijd lezers te inspireren en te informeren. Mijn stijl kenmerkt zich door een heldere, toegankelijke toon, waarbij ik streef naar diepgang zonder de connectie met de lezer te verliezen. Buiten het schrijven blijf ik mezelf uitdagen door te leren, te reizen en nieuwe ervaringen op te doen die mijn werk verrijken en mijn blik verbreden.

Dit artikel delen

Deventer Gezellig op de Veluwe

Deventer is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Deventer. Op deDeventergids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deDeventergids? Neem dan contact met ons op.