Midden in de zomer worden er al kerstpakketten gemaakt

Als het nog volop zomer is en niemand zich nog bezig houdt met de kerstdagen, zijn bedrijven die kerstpakketten leveren al druk bezig met de voorbereidingen. Want willen wij in december genieten van een mooi kerstpakket met allemaal lekkere en bijzondere dingen, dan moet alles wel op tijd afgeleverd worden. Bedrijven die kerstpakketten leveren presenteren daarom vaak al voor de zomer hun pakketten voor dat jaar. Welke thema’s zijn populair? Welke producten mogen niet ontbreken? Je kunt het allemaal al ruim voor kerst bekijken.

Houdbare producten

De meeste kerstpakketten bevatten uitsluitend houdbare producten. Daarom kunnen ze ook al maanden van tevoren worden ingepakt. De inkoop gebeurt al in de zomer of uiterlijk aan het begin van de herfst. Daarom wordt bedrijven ook geadviseerd om tijdig hun bestelling te doen. Leveranciers kopen wel wat ruimer in dan hun orders, maar als je begin december nog even 50 pakketten wilt bestellen dan is de kans groot dat je achter het net vist. Omdat er uitsluitend houdbare producten worden gebruikt voor kerstpakketten hoeven ze niet te worden gekoeld. Dat is ook bijna geen doen, ook niet bij de bedrijven waar ze worden afgeleverd om te worden uitgedeeld aan het personeel. Het risico op bederf is dan veel te groot. Er zijn wel uitzonderingen op deze regel, maar een kerstpakket met verse ingrediënten is echt een zeldzaamheid.

Thema’s en originele inhoud

Steeds meer bedrijven willen af van de zoute pinda’s en pasteibakjes in het kerstpakket. Ze kiezen liever voor een origineel kerstpakket met een verrassende inhoud. Daarom spelen leveranciers hierop in, met bijvoorbeeld speciale thema kerstpakketten. Die bevatten bijvoorbeeld producten uit Spanje of Italië. Maar ook een pakket in een bepaalde kleur is populair of een pakket dat ook leuk is voor gezinnen met jonge kinderen. Maar ook gezondheid en duurzaamheid worden steeds belangrijker. Nu is het ook weer niet zo dat er niets te snoepen mag zitten in een kerstpakket, want de decembermaand is natuurlijk wel bij uitstek dé maand om even niet aan de lijn te denken. Dat komt wel weer als we ons vanaf 1 januari weer aan onze goede voornemens gaan houden.

Wat mag het kerstpakket kosten?

Sommige werkgevers pakken echt uit met kerst. Het pakket is luxe en rijk gevuld. Werkgevers mogen per jaar een maximum bedrag belastingvrij aan hun personeel schenken. Onder andere voor een kerstpakket. Als het pakket duurder is dan dit bedrag dan moet over het meerdere belasting worden betaald. Het bedrag voor de vrijstelling wordt regelmatig geïndexeerd. Natuurlijk is een werkgever niet verplicht om dit bedrag uit te geven. Sommige werkgevers houden het bij een bescheiden pakket omdat zij van mening zijn dat het om het gebaar gaat en niet om het bedrag. Vooral bij de overheid wordt over het algemeen terughoudend beleid gevoerd als het om het kerstpakket gaat. Het gaat bij deze bedrijven immers om belastinggeld dat hieraan wordt uitgegeven.

Picture of Rosi
Rosi

Ik ben Rosi, een gepassioneerde schrijver met een brede interesse in verschillende onderwerpen. Van sociale kwesties tot persoonlijke verhalen en actuele trends, ik geniet ervan om mijn gedachten en ideeën op papier te zetten. Schrijven biedt me de kans om mijn nieuwsgierigheid te voeden en tegelijkertijd lezers te inspireren en te informeren. Mijn stijl kenmerkt zich door een heldere, toegankelijke toon, waarbij ik streef naar diepgang zonder de connectie met de lezer te verliezen. Buiten het schrijven blijf ik mezelf uitdagen door te leren, te reizen en nieuwe ervaringen op te doen die mijn werk verrijken en mijn blik verbreden.

Dit artikel delen

Deventer Gezellig op de Veluwe

Deventer is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Deventer. Op deDeventergids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deDeventergids? Neem dan contact met ons op.