De meest populaire sporten van dit moment

Wil je gaan sporten en weet je eigenlijk niet goed welke sport nu goed bij je past? Dan kun je natuurlijk van alles gaan uitproberen om te ontdekken waar jij energie van krijgt. Een nadeel hiervan is wel dat je voor diverse sporten attributen of speciale kleding nodig hebt. Je moet dus een uitgave doen en dit is niet prettig als je nog moet ontdekken of de sport wel bij je past. Eerder hebben we de meest populaire sporten ter wereld al met je doorgenomen. Nu geven we je inzicht in de meest populaire sporten in Nederland van dit moment. Laat je vooral inspireren!

Bootcamp voor lekker trainen in de buitenlucht

Bootcamp is eerder al heel populair geweest en vervolgens een paar jaar lang een beetje ‘vergeten’. De laatste jaren zien we de interesse in bootcamp in Enschede weer flink toenemen. Deze trainingen bieden een combinatie van interval-, kracht- en cardiotraining. Je traint lekker in de buitenlucht en in de meeste gevallen in de natuur. Hierdoor werkt de intensieve training toch ook ontspannend. De motivatie komt vooral van het feit dat bootcamp in groepsverband wordt uitgevoerd.

Padel is een sterk opkomende sport

Padel is een combinatie van tennis en squash. Deze sport valt dus onder de racketsporten en is op dit moment bizar populair. Het fijne is wel dat je padel kunt uitoefenen op elk niveau. Je kunt voor padel naar Trifora om eens kennis te maken met deze trendy sport als je dat nog niet eerder hebt gedaan. De sport is aantrekkelijk voor elke soort sporter, van beginners tot ervaren sporters. Je bent lekker actief bezig en zorgt voor een goede workout. In de meeste gevallen wordt padel in twee teams (dubbels) gespeeld, waardoor je ook nieuwe contacten op kunt doen.

Crossfit voor een combinatie van kracht en conditie

Veel mensen hebben een bepaald doel als zij gaan sporten. Hierbij kun je denken aan afvallen, meer spiermassa kweken, de conditie verbeteren of bijvoorbeeld meer kracht ontwikkelen. Met crossfit pak je meerdere doelen direct aan. Deze sport maakt namelijk een combinatie tussen kracht en conditie. De sport bestaat uit functionele bewegingen die voortdurend veranderen. Hierdoor wordt de sport niet snel saai en blijf je gewoon voldoende uitdaging vinden. Dit maakt crossfit ook ideaal voor mensen die snel de motivatie om te sporten kwijtraken.

Sporten die altijd populair blijven

We hebben drie sporten genoemd die echt heel populair zijn op dit moment, maar die dat niet altijd al geweest zijn. Natuurlijk zijn er ook sporten die eigenlijk wel altijd al populair geweest zijn en die dit ook zullen blijven. Zwemmen is hier een goed voorbeeld van. Deze sport biedt veel voordelen, omdat het een low-impact workout is waarmee je veel spieren tegelijk traint. Je belast je gewrichten niet, maar verbetert wel je kracht en je uithoudingsvermogen. Een andere sport die eigenlijk altijd populair blijft is hardlopen. Dit kun je op ieder moment en in elk soort omgeving doen. Het helpt je afvallen, verbetert je conditie en verlaagt stress.

Picture of Rosi
Rosi

Ik ben Rosi, een gepassioneerde schrijver met een brede interesse in verschillende onderwerpen. Van sociale kwesties tot persoonlijke verhalen en actuele trends, ik geniet ervan om mijn gedachten en ideeën op papier te zetten. Schrijven biedt me de kans om mijn nieuwsgierigheid te voeden en tegelijkertijd lezers te inspireren en te informeren. Mijn stijl kenmerkt zich door een heldere, toegankelijke toon, waarbij ik streef naar diepgang zonder de connectie met de lezer te verliezen. Buiten het schrijven blijf ik mezelf uitdagen door te leren, te reizen en nieuwe ervaringen op te doen die mijn werk verrijken en mijn blik verbreden.

Dit artikel delen

Deventer Gezellig op de Veluwe

Deventer is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Deventer. Op deDeventergids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deDeventergids? Neem dan contact met ons op.