Je ideale buitenkeuken laten maken

Het mooie weer is aangebroken en de zomer staat voor de deur. En wat is er in dit seizoen nu leuker dan buiten koken en genieten van heerlijke gerechten in je eigen tuin? Met een buitenkeuken in je tuin kun je optimaal genieten van het mooie zomerse weer. In dit artikel geven we je tips en ideeën voor het laten maken van je ideale buitenkeuken.

Kies de juiste plek uit

Voordat je begint met het ontwerpen van je buitenkeuken, is het belangrijk om de juiste locatie te bepalen. Kies een plek die dicht bij je huis ligt, zodat je gemakkelijk spullen kunt pakken en naar binnen kunt gaan wanneer het nodig is. Zorg ook voor voldoende ruimte rond je buitenkeuken, zodat je comfortabel kunt koken en gasten kunt ontvangen. Tot slot is het ook belangrijk om rekening te houden met de windrichting en te kiezen voor een plek die uit de wind staat. 

Kies de juiste apparatuur

Een buitenkeuken is pas compleet met de juiste apparatuur. Een goede barbecue is natuurlijk onmisbaar, maar denk ook aan een koelkast voor drankjes en ingrediënten, een spoelbak om af te wassen en een werkblad om gerechten te bereiden. Wil je echt uitpakken? Dan kun je overwegen om een pizza-oven, een wok-brander of een smoker te kopen voor nog meer culinaire mogelijkheden. Het belangrijkste is dat je apparatuur van hoge kwaliteit aanschaft die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Creëer voldoende opbergruimte

Opbergruimte is een belangrijke factor in iedere keuken, dus ook in je buitenkeuken. Zorg er daarom voor dat je voldoende kastruimte hebt om keukengerei, servies en ingrediënten op te bergen. Het is bovendien verstandig om je opslagruimte te maken van materialen die bestand zijn tegen vocht en weersinvloeden, zoals roestvrij staal of geïmpregneerd hout. Om het er zo goed mogelijk uit te laten zien, kun je de opbergruimte het beste integreren in het ontwerp van je buitenkeuken.

Kies de juiste materialen

Bij het ontwerpen van je buitenkeuken is het belangrijk om te kiezen voor duurzame en weerbestendige materialen. Populaire keuzes zijn beton, natuursteen en hout. Beton is sterk, onderhoudsarm en geeft een industriële look. Natuursteen, zoals graniet, is hittebestendig en heeft een luxe uitstraling. Tot slot kun je ook voor hout kiezen, zoals teak of eiken. Je kunt ook verschillende materialen combineren voor een uniek design dat past bij jouw tuin. 

Maak het gezellig en comfortabel

Een buitenkeuken is niet alleen een plek om te koken, maar ook om samen te komen met vrienden en familie. Het creëren van een gezellige en comfortabele sfeer is daarom erg belangrijk. Sfeerverlichting, zoals lampionnen of ingebouwde spotjes, voegen een warm en uitnodigend gevoel toe aan je buitenruimte waardoor iedereen zich comfortabel en relaxed voelt. Je kunt ook extra gezelligheid creëren door gebruik te maken van kussens, fakkels en planten.

Dit artikel delen

Deventer Gezellig op de Veluwe

Deventer is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Deventer. Op deDeventergids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deDeventergids? Neem dan contact met ons op.